Известие

Collapse
No announcement yet.

Блокиране на задно дясно колело

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Блокиране на задно дясно колело

Здравейте колеги да Ви е честит първият сняг. За мен започна лошо тази зима.Сутринта след освобждаване на ръчната ми светна лампата за абс. Оказа се,че задното дясно колело е блокирало и въпреки,че завъртях една обиколка от 400 метра не успях да го отблокирам. Последният съвет който получих е да сваля гумат и да чукам по автомата. За информаия и задните са дискови.
    Alfa Romeo 146 TS 16v 1999г.

Най-вероятно ти е блокирало жилото на ръчната, но е възножно и самият апарат да е за раздвижване. Иначе лягаш отзад и ще видиш как жилото дърпа апарата, чукаш, за да го прибереш и караш без да дърпаш ръчна...
    Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
    Mazda 6 2.3 2005
    sigpic

Comment

Направо сменяй жилата на ръчната.
      Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

На мен като ми блокира едното колело след като свалих ръчната, Се оказа че накладката се е пръснала в барабана.
        В последствие за да изкарат барабана толкова го натискаха че се изкриви.
        и нов комплект барабан с накладки.

Comment

Стават и чудеса - вчера без да правя нищо при тръгване на заден ход колелото се отблокира и като се има предвид още по ниските температури от предния ден когато блокира може да се окаже че е автомата но при първа възможност ще се ходи на сервиз.
          Alfa Romeo 146 TS 16v 1999г.

Comment

Working...
          X